Bouwjaar 1928
Lengte 39 meter
Breedte 6 meter
Werf 'De Korte' Moerdijk

is een voormalig vrachtschip van het type Luxe Motor. Zij is in 1928 gebouwd. De naam Luxe Motor verwijst naar een overgang in de geschiedenis van de vrachtvaart. Aan het begin van de twintigste eeuw zwoegden alle schippers nog met de zeilen om hun vracht te verplaatsen. De schippers met veel geld konden zich, zo rond de jaren twintig, een Luxe Motor permitteren.

heeft tot 1998 onder de naam Wiljo met vracht gevaren. In dat jaar heeft Prego de Wiljo van de familie Avontuur overgenomen. Hiermee zijn wij trotse eigenaar geworden van een stukje varend erfgoed. Uit dank aan de schippersfamilie voor de bouw van, en de goede zorgen voor het schip, hebben wij het schip omgedoopt tot .

We hebben ons ten doel gesteld de scheepse uitstraling en het originele uiterlijk van te behouden. Toch is het schip zo ingericht dat er voldoende sfeervolle ruimte is voor zowel grote als kleinere groepen. Op het verzonken zonnedek is het heerlijk genieten van het buitenleven. Benedendeks is een groot ruim, onderverdeeld in een open keuken met eetruimte en een verhoogde lounge met prettige zitbanken. Het geheel ademt een huiselijke sfeer. Voor in het schip zijn de 12 kooien (2 x 4 personen en 2 x 2 personen).

 

kan op de volgende wijze worden ingezet:

  • Varende accommodatie voor groepen tot en met 12 personen. Met een lengte van maar liefst 39 meter biedt het schip een zeer comfortabele accommodatie.
  • Varende accommodatie in combinatie met één van onze en/of valken, voor groepen tot en met 44 personen. Op deze wijze is het schip zeer geschikt voor o.a. weekendgroepen en schoolgroepen.
  • Stilliggend voor groepen tot 40 personen. Voor o.a. feesten, cursussen en andere meetings. Overnachten is uiteraard mogelijk.