Bouwjaar 1902
Lengte 19,25 meter
Breedte 3,96 meter
Zeil 160 m2
Werf 'Boot' Alphen aan de Rijn

In 1989 is de Verandering aan onze "vloot" toegevoegd. Het schip was net helemaal opgeknapt en wedstrijdklaar gemaakt. Lange mast, verstelbare zwaarden en een grote opsteker. Heerlijk om mee te zeilen.
Binnenin is het schip in de loop der jaren aangepast aan onze wensen. Er zijn voor in 16 eenpersoonsbedden (kooien) in drie verschillende ruimtes. In het midden van het schip is het ruim. Dat is het deel waar je met z’n allen kunt zitten op de bedbanken. Iets meer naar achteren is de keuken waarin je op de twee gaspitten goed voor een hele groep kunt koken. Alle keukenspullen zijn aanwezig. Natuurlijk is er ook een wc aan boord. Helemaal achter in het schip is de roef. Hier wonen de schipper en maat.

 

Bouwjaar 1923
Lengte 20,96 meter
Breedte 3,89 meter
Zeil 190 m2
Werf 'Wolthuis' Sappermeer

De Halve Maan is de vroegere Heale Moane uit de SKS vloot. Bij de koop werd afgesproken dat Prego de Nederlandse naam zou gebruiken. Bij de SKS vloot is een ander schip toegevoegd met de Friese naam. Toen het schip in 1993 bij onze vloot kwam, hadden we dus een voormalig wedstrijdschip op de kop getikt. Een snelle en goede zeiler, met meer ruimte dan normaal.

Binnenin was het schip helemaal leeg. Omdat we al ervaring hadden met het zeilen met groepen, hebben we dit schip ingerichten zoals we zelf wilden. Dat resulteerde in zeven tweepersoons en één eenpersoonsbed (kooi) in het voorste deel van het schip. In het midden van het schip is het ruim. Dat is het deel waar je met z’n allen kunt zitten op de bedbanken. Iets meer naar achteren is de keuken waarin je op de twee gaspitten goed voor een hele groep kunt koken. Alle keukenspullen zijn aanwezig. Natuurlijk is er ook een wc aan boord. Helemaal achter in het schip is de roef. Hier wonen de schipper en maat.