Zeilzwerven zeilkamp (13 t/m 16 jaar)

Op deze actieve zeilzwerven vakantie maak je samen met je leeftijdsgenoten een zeiltocht door Friesland. Je slaapt aan boord van skûtsje de Verandering, het schip waar je overdag ook mee zeilt. Het skûtsje silen, waar je met de andere opvarenden je handen vol aan hebt, wissel je af met het varen op een valk. Op de valk geeft een zeilinstructeur zeilles en neemt het reilen en zeilen met je door.

 

Omdat we tijdens deze zeilzwerven vakantie aan boord van het skûtsje wonen, hoeven we niet elke avond op dezelfde plek terug te komen. Dat maakt mogelijk dat we heel Friesland kunnen verkennen en zo ziet elke dag er weer anders uit. De ene keer overnacht je in een haven, dan weer op een eiland en soms gewoon midden op het water als we “voor anker gaan”.

 

Data en prijzen Inschrijven

 

Sterke punten van Prego

  • Zeilen op een echt skûtsje
  • Zwerftocht door Friesland: je komt elke dag op een andere plek
  • Supergezellige bemanning.

Zeilkamp in Friesland

Bij Prego Zeilzwerven is een zeilvakantie méér dan alleen zeilen. Natuurlijk, we zeilen veel. Vooral (en zeker niet alleen!) overdag. Aan het einde van de week krijg je geen zeildiploma. Maar de kans is wel groot dat je voorgoed aan het zeilen verslaafd bent geraakt!

De schipper, maat en valkinstructeur begeleiden het zeilkamp. Ze zijn opgeleid door Prego Zeilzwerven, hebben hart voor zeilen en vinden het leuk om met een groep op stap te gaan. Ze werken vanuit de gedachte: ”samen met onze vakantiegangers gaan we er iets bijzonders van maken”.

 

De begeleiding zet de grote lijnen uit. Voor jou als opstapper betekent dit dat ook jij je handen uit de mouwen moet steken. Zo draag je met z’n allen een steentje bij aan een gave jongerenvakantie. En alleen op deze wijze kan een week zeilen uitgroeien tot een echte Prego Zeilzwerfvakantie; een intense ervaring die je niet snel vergeet!

 

Hoe de week er uit komt te zien is grotendeels afhankelijk hoe de wind waait en wat jou wensen zijn. We zeilen natuurlijk elke dag, soms ook ’s avonds. Ook is er tijd genoeg voor een te gek (en maf) avondspel, een kampvuur, een avondzeiltocht, Friesland en haar dorpen verkennen, zeilles krijgen, chillen en nog veel meer!

 

Recencies van zeilzwerven

“Varen op een skûtsje. Dat vond ik echt tof!” (Niels, 15)
“Ik heb nog nooit zo’n leuk kamp gehad” (Judith, 13)
“Wat een gezellige mensen aan boord” (Roos, 16)

Prego Zeilzwerven:

  • Deskundige en enthousiaste begeleiders
  • Ruim 30 jaar ervaring
  • Vanaf ontvangst met koffie tot en met een taartje na het diner: alles is mogelijk
  • Actief meevaren
  • Prachtig vaargebied

Navigatieadres Prego

Jachthaven Tusken de Marren
Ulbe Twijnstrawei 31
8491 CJ Akkrum

tel: 06 515 898 08
prego@zeilzwerven.nl

 

 

Contactformulier

Velden met een * zijn verplicht in te vullen om het formulier correct te kunnen versturen.
Vul hier de uitkomst van de som in