Schip Avontuur

Accommodatieschip Avontuur is ingericht voor het gebruik door groepen.

Met haar lengte van 39 meter biedt het schip ruimte aan zowel grote als kleine groepen. Op het verzonken zonnedek is het heerlijk genieten van het buitenleven. Benedendeks is een groot ruim, verdeeld in een open keuken met eetruimte en een verhoogde lounge met prettige zitbanken. Met piano, muziekinstallatie en dimbaar licht is het schip een zeer prettig en ruim onderkomen met een huiselijke sfeer. Voor in het schip zijn de 12 kooien (2 x 4 personen en 2 x 2 personen), uit te breiden naar 16 slaapplaatsen door gebruik te maken van de T-hut en voorpiek.

 

De Avontuur kan op de volgende wijze worden ingezet:

 

  • Varende accommodatie voor groepen tot en met 12 personen. Met een lengte van maar liefst 39 meter biedt het schip een zeer comfortabele accommodatie.
  • Varende accommodatie in combinatie met één van onze skûtsjes en/of valken, voor groepen tot en met 50 personen. Op deze wijze is het schip zeer geschikt voor o.a. weekendgroepen en schoolgroepen.
  • Stilliggend voor groepen tot 50 personen. Voor o.a. feesten, cursussen en andere meetings. Overnachten is uiteraard mogelijk.

 

 

Handig om te weten

Aan boord zijn twee toiletten, twee douches, twee koelkasten (met klein vriesvak), borden, bestek, mokken en glazen tot 50 personen. Ook zijn potten en pannen voldoende aanwezig, net als thermoskannen, theepotten etc. Het fornuis heeft 4 pitten en een grote oven.

 

Bekijk de prijzen Bekijk de foto's

Historie Schip ‘Avontuur’

Bouwjaar 1928
Lengte 39 meter
Breedte 6 meter
Werf ‘De Korte’ Moerdijk
Hoofdmotor Kromhout
Boegschroef DAF 575

 

De Avontuur is een voormalig vrachtschip van het type Luxe Motor. Zij is in 1928 gebouwd. De naam Luxe Motor verwijst naar een overgang in de geschiedenis van de vrachtvaart. Aan het begin van de twintigste eeuw zwoegden alle schippers nog met de zeilen om hun vracht te verplaatsen. De schippers met veel geld konden zich, zo rond de jaren twintig, een Luxe Motor permitteren.

 

De Avontuur heeft tot 1998 onder de naam Wiljo met vracht gevaren. In dat jaar heeft Prego de Wiljo van de familie Avontuur overgenomen. Hiermee zijn wij trotse eigenaar geworden van een stukje varend erfgoed. Uit dank aan de schippersfamilie voor de bouw van, en de goede zorgen voor het schip, hebben wij het schip omgedoopt tot “Avontuur”.

 

We hebben ons ten doel gesteld de scheepse uitstraling en het originele uiterlijk van de Avontuur te behouden. Toch is het schip zo ingericht dat er voldoende sfeervolle ruimte is voor zowel grote als kleinere groepen.

Prego Zeilzwerven:

  • Deskundige en enthousiaste begeleiders
  • Ruim 30 jaar ervaring
  • Vanaf ontvangst met koffie tot en met een taartje na het diner: alles is mogelijk
  • Actief meevaren
  • Prachtig vaargebied

Navigatieadres Prego

Jachthaven Tusken de Marren
Ulbe Twijnstrawei 31
8491 CJ Akkrum

tel: 06 515 898 08
prego@zeilzwerven.nl

 

 

Contactformulier

Velden met een * zijn verplicht in te vullen om het formulier correct te kunnen versturen.
Vul hier de uitkomst van de som in