Maat, valkinstructeur of schipper bij ons worden?

Wij zijn altijd op zoek naar leuke en enthousiaste zeilers. Een zeiler die het leuk vindt om met een groep op pad te gaan. Nieuwsgierig? Meld je aan of bel ons als je nog vragen hebt.

 

Elk jaar worden in het voorjaar een drietal opleidingsweekenden georganiseerd. Zeilers die al voor Prego varen, maar ook ‘nieuwe’ zeilers zijn op deze weekenden welkom. Tijdens het eerste weekend instructeur of maat training maken we nader kennis met elkaar, op sociaal gebied, maar ook wat het zeilen betreft. Na dit weekend maken we met elkaar een inschatting of je dit seizoen vakinstructeur, maat of schipper kan zijn. Het is dus als nieuwe zeiler belangrijk dat je deze eerste opleiding aanwezig bent! 

 

Voor (aankomende) valkinstructeurs:

We gaan er van uit dat je zelfstandig in een valk kan zeilen. Je hoeft geen CWO-diploma te hebben, maar je moet ruimschoots ervaring hebben in een valk of in een soortgelijke boot. Hierin moet je onder alle omstandigheden (ook met onervaren deelnemers en windkracht 4) veilig kunnen varen. Als je ervaring hebt in zwerven en/of lesgeven is dat meegenomen.

 

Voor (aankomende) maten:
Zeilers kunnen worden opgeleid tot maat. Over het algemeen geldt dat je ook dan met een valk overweg moet kunnen. Dit willen wij zodat een maat actief mee kan zeilen op het schip en niet alleen de commando’s van de schipper uit zal voeren.

 

Voor (aankomende) schippers:

Het actieve zeilen in een nauw en soms druk vaargebied op snelle wendbare schepen is iets om rekening mee te houden. We nemen aan dat je de benodigde paperassen hebt: op het schip Nynke heb je Klein VaarBewijs nodig, op de zeilschepen Halve Maan en Verandering je ZeilBewijs en op luxe motor Avontuur een GrootVaarBewijs. Naast je marifoonpapier natuurlijk. 

 

En verder… is het natuurlijk een geweldige manier om in je vrije tijd met zeilen en varen bezig te zijn. Je komt op de mooiste plekjes die Friesland te bieden heeft met mensen die meevaren omdat ze er een tijdje op uit willen. Je kan regelmatig een dag, week of weekend zeilen. Hierdoor zal je vrij snel andere instructeurs leren kennen, die je door het seizoen heen, tijdens zeilweken of andere festiviteiten, vaker tegen zal komen.

De data in 2021


In verband met Covid 19 is het best onduidelijk hoe we dit jaar de opleidingen gaan aanpakken. Misschien 1 dag? Misschien pas verderop in het seizoen? Zodra er wat mogelijkheden komen, zullen we dit op de site zetten.

De valk- en skûtsje opleiding vinden tegelijkertijd plaats. 

 

De kosten

Per dag dat je opleiding volgt, betaal je € 17,50. Eten zit hier bij inbegrepen

 

We verwachten dat je gedurende het komende jaar in voor- of naseizoen in ieder geval 1 week en een aantal weekenden tijd hebt om bij Prego Zeilzwerven te komen varen. In het hoogseizoen is er natuurlijk ook ruimte om te komen zeilen.

Prego Zeilzwerven:

  • Deskundige en enthousiaste begeleiders
  • Ruim 30 jaar ervaring
  • Vanaf ontvangst met koffie tot en met een taartje na het diner: alles is mogelijk
  • Actief meevaren
  • Prachtig vaargebied

Navigatieadres Prego

Jachthaven Tusken de Marren
Ulbe Twijnstrawei 31
8491 CJ Akkrum

tel: 06 515 898 08
prego@zeilzwerven.nl

 

 

Contactformulier

Velden met een * zijn verplicht in te vullen om het formulier correct te kunnen versturen.
Vul hier de uitkomst van de som in