Zeilzwerven in Friesland

Prego Zeilzwerven: de specialist op het gebied van zwerven in Friesland. Dat moet je een keer gedaan hebben!

Friesland is de watersportprovincie bij uitstek. Meren, brekken en poelen worden in deze provincie door kanalen en sloten met elkaar verbonden. De afwisselende natuur is vooral vanaf het water goed te bewonderen. Sfeervolle havens en dorpen zijn een mooie afwisseling in dit landschap.

 

Prego Zeilzwerven zeilt al sinds 1987 over de Friese meren en weet inmiddels de allermooiste plekjes te vinden. Met grote deskundigheid, betrokkenheid en enthousiasme verzorgen wij het zeilzwerven. Onze schepen zijn authentiek en ingericht om er een zwerftocht mee te maken. Dus met bedden, een keuken, toilet en zitruimte benedendeks. En bovendeks ben je met velen aan de slag om het schip op koers te brengen. En te houden natuurlijk.

Dus… ga je mee zwerven? Wij weten de weg!


Informatie aanvragen

Bereikbaarheid

Onze vaste ligplaats is Akkrum. Goed bereikbaar met auto (snelweg A32) en O.V. (stoptrein Zwolle – Leeuwarden). De meeste groepen stappen hier op en af.

Vanuit Akkrum kan je twee kanten op varen: naar het noordoosten (richting Grou en Princenhof) of naar het zuidwesten (via Terkaplesterpoelen naar het Sneekermeer. En de rest van Friesland).

 

Voor een dag varen hangt het af waar de wind vandaan komt en hoe hard die wind is. Afhankelijk daarvan maken we een vaarplan. Natuurlijk houden we ook rekening met alle wensen: al dan niet een Fries dorpje bezoeken, lunchen in een restaurantje aan het water of aan boord: we verzinnen het samen. Een tocht over het Sneekermeer en Joustervaart hoort zeker tot de mogelijkheden.

 

In een weekend kunnen we een stuk verder varen. Ook nu is de wind een belangrijke factor: we willen graag zondagmiddag weer terug kunnen komen in Akkrum (voor de niet zeiler: je kan niet recht tegen de wind in zeilen). Het hangt ook af wat de wensen zijn van de groep: wordt er zaterdagavond op een idyllisch plekje een kampvuur aangestoken, voor anker een hengel uitgegooid of bij een rustige poel een borrel op het achterdek gedronken? Of wordt de plaatselijke horeca getest?

 

De dorpjes en steden met hun havens zijn makkelijk te vinden op de kaart. De rustige, mooie en/of unieke plekjes (ook voor bv de lunch) natuurlijk niet. Wij kennen ze wel! We laten ze graag zien tijdens de vaartocht.

 

Natuurlijk kunnen we de tocht ook beginnen op een andere plek dan Akkrum. Wij varen daar graag naar toe. We zijn tenslotte (zeil-)zwervers.

Direct contact

Laat je gegevens achter en je hoort snel van ons! De rekensom is om te controleren of het geen spam is.
Vul hier de uitkomst van de som in

Proef de sfeer

Bekijk het fotoalbum >>Navigatieadres Prego

Jachthaven Tusken de Marren
Ulbe Twijnstrawei 31
8491 CJ Akkrum

tel: 06 515 898 08
prego@zeilzwerven.nl